sâmbătă, 11 mai 2013

Cum incurajam lenea?

Guvernul Ponta a mai venit cu o idee: toate salariile mai mari de 1000 de euro sa fie impozitate cu inca 10%, pe langa cei 16%. Nu e vorba de salariile angajatilor la stat, ci e vorba despre toate veniturile mai mari de 1000 de euro. Inteligentii care au venit cu ideea nici macar nu stiu daca sa aplice masura la veniturile brute sau la cele nete. Domnilor "Inteligenti" va lamuresc eu: un salariu brut de o mie de euro inseamna sub 3000 de RON net. Atata timp cat nu e platit din bugetul de stat, un salariu de 1000 de euro la o multinationala e problema economiei romanesti? Ce ziceti de averile pe care vi le-ati adunat din furat? Alea nu se impoziteaza? Ce ziceti de salariul net de 45000 de euro platit din bugetul de stat pe care il ia directorul Asociatiei pentru Supravegherea Asigurarilor sau mai stiu eu ce institutie creata de politruci.
Eu zic sa nu mai munceasca nimeni: ne luam cu totii certificate de handicapat, certificate de revolutionar, ne pensionam pe caz de boala, desi suntem perfect sanatosi si sa vad cine mai munceste in tara asta. Vom fi o tara de oameni asistati social!


Poate unora li se pare mult 1000 de euro la privat, dar cei care muncesc la privat (majoritatea) sunt acolo pe merit, au muncit ani de zile, si-au neglijat familia si sanatatea ca sa promoveze intr-o functie de manager, nu sunt numiti politic. Copiii lor cresc cu bunicii ca parintii sa poata munci zi si noapte pentru a plati ratele la casa si la masina. Multi vor spune ca salariile bugetarilor sunt mici si "nenorocitii" astia de la multinationale merita sa fie supraimpozitati. Nu va obliga nimeni sa munciti la stat! Mergeti la privat ca acolo umbla cainii cu colaci in coada! Atatia colaci sunt ca atunci cand intarzii 2 minute esti suspendat 2 zile de la serviciu. In ceea ce priveste medicii care uita cate o fasa sau un foarfece prin omul pe care l-au operat, trebuie dati in judecata ca sa se intample ceva. Si se intampla ca le taie 15% din salariu pentru 2 luni :) Spaga pe care o iau medicii si banii de pe meditatiile profesorilor o impoziteaza cineva? Macar cu 16%, nu cu 26%!
Ma consideram patrioata, dar se pare ca singura mea sansa de a supravietui in tara asta e sa fur si sa mint. Nu pot sa fac asa ceva! Prefer sa emigrez si sa-mi caut linistea in alta tara :(

2 comentarii:

  1. Gavriloi Adina-Mirabela12 mai 2013 la 15:14

    As pleca si maine si nu m-as uita inapoi, caci nu am de ce.Nimic nu o sa se mai schimbe in bine...

    RăspundețiȘtergere