miercuri, 13 noiembrie 2013

Miros de paine calda

Salutare, ingerasi! M-am tot laudat pe Facebook cu masina de facut paine. In sfarsit, am reusit sa rezist tentatiei si am reusit sa-mi fotografiez "opera" intreaga :) Sa stiti ca e chiar greu sa rezisti mirosului de paine calda facuta in casa. E prea gustoasa ca sa astept sa o pozez si apoi sa gust din ea :)



Sunt atat de incantata de masina mea de facut paine de la Magitec, incat nici nu stiu cu ce sa incep. Are: 12 programe, dar pana acum nu am folosit decat unul, 3 grade de rumenire a crustei (le-am testat pe toate si imi place mediu),  functie de pastrare la cald de 60 de minute si program de pornire intarziata de 16 ore. Sunt de-a dreptul incantata si de faptul ca tava este antiaderenta si se curata extrem de usor. Initial, credeam ca va fi un chin sa curat masina de facut paine, dar spre marea mea bucurie, m-am inselat amarnic.


De obicei, aleg "masura" cea mai mica, adica cea mai mica paine pentru ca imi place sa mananc painea proaspata, iar cu aceasta masina e extrem de usor sa o prepari. Practic, nu o prepari tu: pui toate ingredientele inauntru, selectezi programul dorit si masina face tot, iar tu iti vezi de ale tale. Cu masina aceasta faci paine atat de usor, cum speli rufe la masina de spalat automata :) Am fost fascinata de ea de la prima utilizare. Nu imi inchipuiam ca e in stare sa amestece tot acolo, sa pregateasca maiaua, sa framante aluatul, sa-i creeze un mediu caldut, astfel incat aluatul sa creasca frumos si apoi sa o si coaca. In mod normal, nu fac painea doar din faina alba, ci imi place sa adaug si tarate de grau (e mai gustoasa si mai sanatoasa). Inca nu am incercat painea cu seminte, dar urmeaza :) 
Imi pare rau ca nu am descoperit-o mai devreme pentru ca deja a devenit indispensabila in bucatarie si nicio paine din comert nu se compara cu cea preparata in casa. Totodata, desi a scazut TVA-ul la paine, bugetul saptamanal pe care il aloc pentru paine a scazut semnificativ de cand folosesc masina.
Deja am mai pus ochii pe niste produse de la Dekassa. Avem nevoie de atatea ajutoare in bucarie, iar pe site sunt atat de multe produse tentante, incat e foarte greu sa te hotarasti ce sa alegi :)

Ce parere aveti de noua mea "prietena"? Voi folositi masina de facut paine?

Pupici si multe zambete!


14 comentarii:

  1. Ciobotariu Florentina13 noiembrie 2013 la 23:16

    as vrea sa ne dai si noua reteta ta de facut paine. am si eu masina de facut paine de laOrion. si sincer....poate pt ca nu am gasit eu reteta perfecta ,dar in continuare prefer paine din magazin. la masina fac doar daca nu am cum sa ies din casa doar pt o paine. si imi pare rau ca nu am incercat pana acum si programul pt gem. am sa cumpar niste fructe congelate sa vad cum iese gemul. am citit pe un forum ca e foarte ok. spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios painica ta.
    Mi-ar placea si mie una (la masina ma refer ;))).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. dogaru nicuta-aura14 noiembrie 2013 la 13:27

    Frumoasa masina ta si foarte interesanta!
    Vreau si eu!!!!!!!!!
    Este chiar perfecta pentru familie, poti sa incerci retete noi, poti sa combini mai multe tipuri de faina si seminte sau tarate!
    Painea cred ca este perfecta, atata timp cat o poti consuma imediat, proaspata sau chiar fierbine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Florentina, ultima data am pus: 250ml apa calduta, 1 plic de drojdie Dr. Oetker, 450 g faina (faina alba 000 si faina integrala 650 in masuri egale), un pumn de tarate de grau, 2-3 lingurite de sare, 1 lingurita de zahar, 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin. Referitor la cantitatea de faina, uneori pun mai multa sau mai putina (in functie de cat de mare vreau sa iasa painea). La fel si in ceea ce priveste cantitatea de tarate. Spor si tie la gatit si sa-mi spui cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult. E si gustoasa :) Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aura, chiar e un real ajutor in bucatarie si painea iese super. Pana acum n-am incercat cu seminte, dar am facut cu tarate de grau. Voi incerca si cu seminte :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. A iesit minunat painica ta, ma gandesc sa imi iau si eu asa o masinarie, desi imi este cam teama ca nu voi nimeri reteta perfecta.Am citit si reteta pe care ai pus-o intr-un comentariu anterior si am sa tin cont de ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Adina. E meritul masinii de facut paine, nu al meu :) Nu mare chestie cu reteta, e foarte simplu. Totul e sa cantaresti faina ca sa nu fie peste capacitatea tavii. Eu am un cantar de bucatarie pe care-l folosesc, iar in ceea ce priveste apa, folosesc o canuta gradata (care e un accesoriu al masinii de facut paine). Reteta pe care am postat-o eu in comentariu e cea mai simpla, dar poti sa faci diverse combinatii cu seminte, etc. Ia-ti masina de facut paine, iti va placea cu siguranta si vei vedea ca e la fel de usor de folosit precum o masina de spalat automata! De gustul painii facute in casa nici nu mai zic :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi place sa framant cum altora le place sa spele vase, painica ta arata intr-un mare fel! Felicitari pentru achizitie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am avut si eu masina de facut painita, dar s-a stricat. Urmeaza sa-mi cumpar alta, deoarece cum spui si tu, painea iese super gustoasa ting ting. :D Multumim :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie mi-ar placea una. Sunt sigura ca e delicioasa painea si cum ai zis si tu, poti sa faci mai multe retete.

    RăspundețiȘtergere
  12. plioti nicoletta manuela22 noiembrie 2013 la 11:52

    am si eu, dar de cand am gasit reteta de paine fara framantare...am pus masina in cui :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Bianca Roxana Anitei24 noiembrie 2013 la 23:11

    Arata intr-un fel...de aproape-mi pare rau ca m-a mancat pielea sa deschid postarea fix la ora asta;)))

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna,
    sunt foarte dezamagita ca, alaturi de masina, nu am primit si o brosura cu un minim de recomandari referitr gramajele care trebuie folosite pentru pentru fiecare tip de paine (450 g, 650 si 900 g). Poti te rog sa mi spui ce cantitati folosesti tu pe o paine de 450 g?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere